Diarree bij honden: Mogelijke oorzaken

By | Styczeń 27, 2015

Diarree bij honden: Mogelijke oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van diarree bij honden zijn indigestie als gevolg van slechte voeding, veranderingen in het dieet of het opnemen van toxines en schadelijke stoffen. Bovendien diarree als neveneffect van verschillende onderliggende aandoeningen.

Durchfall bei Hunden: Zu den häufigsten Ursachen gehört falsche Ernährung — Bild: Shutterstock / Yulia Avgust

Diarree bij honden gemanifesteerd afgezien van zacht vloeibare stoelgang van bijwerkingen zoals vermoeidheid, verlies van eetlust en vermoeidheid van het dier, soms rusteloosheid. koorts en braken kunnen ook komen. Weten Veelvoorkomende oorzaken van de ziekte is het nuttig om een ​​aantal van hun releases kunnen voorkomen.

Diarree bij honden: Veel voorkomende oorzaken

Een veel voorkomende oorzaak van diarree bij honden is verkeerd dieet. Als eigenaar van een huisdier, dan kunt u een groot deel bijdragen aan het feit dat de symptomen zich voordoen, niet alleen wanneer u uw hond het enige voedsel dat zijn echt geschikt voor hem, en door te luisteren naar voedsel van hoge kwaliteit.

BBQ restjes en andere voedingsmiddelen niet behoren tot de voeding van de hond, zelfs als hij smeekt nog zo hartverscheurend over. Ook muffe hondenvoer en water kan diarree veroorzaken. Gooi overgebleven voedsel blijft dus tijdig en maak uw hond altijd vers water beschikbaar is.

Veel huisdieren zijn gevoelig voor dieet. Je moet daarom zorgvuldig voordat als u wilt dat uw hond te wennen aan nieuwe voedingsmiddelen, en in contact blijven met grotere veranderingen – eventueel uw dierenarts te raadplegen – als die afkomstig van nat naar droog voedsel, of andersom. Voedselintoleranties en allergieën kan ook diarree veroorzaken bij honden en moeten worden onderzocht door een dierenarts met argwaan.

Een andere mogelijke bron van risico voor de ontwikkeling van diarree bij honden is dat de hond eet iets daar dat niet geschikt is voor hem. Daarom aandacht besteden aan uw hond, zelfs als hij zich vrij en zonder leiband wandelen. Vergiftiging, bacteriële infecties, parasieten of virussen ziekten veroorzaakt door de hond diarree. Om deze reden, dwaalt zijn bijzonder kwetsbaar.

Andere mogelijke oorzaken van diarree zijn intestinale ziekten en ontstekingen, alvleesklier aandoeningen of psychische problemen die snel moeten worden gediagnosticeerd door uw dierenarts.