Diagnose van hartfalen bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Diagnose van hartfalen bij honden

Honden die lijden aan hartfalen, het hart niet genoeg bloed te pompen meer in de circulatie. Tijdige diagnose kan helpen de ziekte te verlichten en verlengt de levensduur van de hond.

Die rechtzeitige Herzinsuffizienz-Diagnose mindert das Hundeleid – Bild: Shutterstock / Poprotskiy Alexey

Congestief hartfalen bij honden kunnen zowel genetische, aangeboren oorzaken dan in de loop van het leven worden verworven hebben. Een diagnose moet men al als u vermoedt dierenarts kan maken. Dit kan een hoop leed om de hond te slaan.

Verdacht hartfalen: Bij de dierenarts?

De eerste symptomen van hartfalen, kunt u zien onder meer kortademigheid, hoesten , drive en verlies van eetlust . Uw hond is buiten adem snel, niet graag langere afstanden meer lopen en snel leegloopt. De allernieuwste, dan moet je zeker naar de dierenarts om de juiste diagnose te stellen en uw huisdier voorschrijven van de juiste medicatie en therapie kan actie ondernemen.

Overgewicht eigendom en oudere honden lopen het risico op hartfalen. Naast een gezonde, evenwichtige voeding en een matige maar regelmatige lichaamsbeweging moet je gaan voor check-ups met uw hond naar de dierenarts – zelfs als hij geen symptomen vertoont geopend. Dit geldt ook voor jongere, grotere honden zoals Boxers, Duitse Denen of Dobermans, als ze een aangeboren hart zwakte kan hebben. Voorkomen is beter dan genezen bij honden gezondheid.

Hoe werkt de arts de diagnose stellen bij honden

In het algemeen moet je niet verwaarlozen routine onderzoeken bij de dierenarts. Dan kan hij mogelijk al in de diagnose van hartfalen verklaart dat u uw huisdier een grotendeels normaal, gelukkig leven kan toestaan. Bewijs van dergelijke diagnose, bijvoorbeeld, bleke slijmvliezen, vastgelopen aderen of een ronde, met vloeistof gevulde buik vormen.

Bovendien, de dierenarts hart en longen van de hond luistert. Het detecteert verdachte hartruis en de diagnose hartfalen door echocardiografie, ECG en X-ray onderzoeken en, waar nodig bevestigen.