Diagnose: Katten met hyperthyreoïdie

By | Styczeń 26, 2015

Diagnose: Katten met hyperthyreoïdie

Katten met hyperthyroïdie gewoonlijk lijden aan een tumor die het hormoon beïnvloedt. Voor een definitieve diagnose van de ziekte naast de symptomen, vooral bloedonderzoeken cruciaal.

Katzen mit Schilddrüsenüberfunktion: Die Diagnose stellt der Tierarzt — Bild: Shutterstock / Africa Studio

Een eerste verdachte hyperthyroïdie bij katten zorgen voor de kenmerkende symptomen van dierziekten : Deze omvatten een verhoogde eetlust met gelijktijdige gewichtsverlies. Voor een definitieve diagnose moet zo snel mogelijk door een dierenarts voor uw kat verdacht hyperthyreoïdie worden onderzocht.

Hyperthyreoïdie: beschrijf de symptomen

Voordat een dierenarts voert verder onderzoek, zal het de hals van uw kat te scannen en je hebt de symptomen schildklier van uw kat onderzoeken. Kan de nek verdikking vinden de arts de diagnose een goede deal is al dichterbij: Het vermoeden van een knooppunt in de schildklier weefsel lijkt te worden bevestigd. Beschrijf ook duidelijke tekenen in het gedrag van uw kat, de diagnose van hyperthyreoïdie in uw kat vriend vrijwel zeker is.

Definitieve diagnose door bloedonderzoek

Te worden aan de veilige kant en om de voortgang van de ziekte vast te stellen, zal de dierenarts een bloedonderzoek uit te voeren. Op basis van de verkregen waarden van de schildklierhormonen thyroxine en Trithyronin, kan de ernst van hyperthyroïdie lezen. Het is echter mogelijk dat de bloedspiegels nog binnen het normale bereik, hoewel er een ziekte. Met behulp van echografie kan controleren of een knooppunt heeft gevormd in de schildklier weefsel.

Als de bevindingen zijn niet uniek in elk geval is het nodig om te wachten en te zien hoe de waarden te ontwikkelen is: Houd in dit geval, het gedrag van uw kat vriend in de ogen en je zult regelmatig voorstellingen te maken naar de dierenarts om ze de waarden te controleren. Omdat: De eerder de diagnose is duidelijk, hoe beter de kans op een succesvolle behandeling van hyperthyroïdie bij katten .