Diagnose en therapie ziekte bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Diagnose en therapie ziekte bij honden

Besmetting met de ziekte van Lyme kunnen ernstig zijn. Daarom is een ziekte van Lyme therapie is zo belangrijk als bij mensen bij honden.Borreliose-Therapie bei Hunden: Je früher, desto besser — Bild: Shutterstock / melis

In de meeste gevallen, de door teken overgedragen ziekte van Lyme draait zonder problemen, dus ze blijft vaak niet herkend. Maar in de loop van de ziekte kan leiden tot hartziekte, neurologische stoornissen of verlamming naast verschillende ontstekingsreacties en gewrichtspijnen ook. Afhankelijk eerder de ziekte van Lyme therapie bij honden, hoe beter de kans op herstel.

Voor de ziekte van Lyme symptomen naar de dierenarts

Om ervoor te zorgen dat uw hond kan worden goed behandeld, eerst de juiste diagnose moet worden gemaakt. Omdat de ziektesymptomen bij honden zijn niet specifiek bij de mens. Dit betekent dat deze ook kan worden waargenomen bij andere ziekten en derhalve geen duidelijk bewijs van ziekte. De dierenarts kan uw hond bloed afnemen en kan in het laboratorium serologische test op antistoffen worden uitgevoerd – heeft uw hond wordt besmet door de beet van een teek met de ziekte van Lyme, heeft zijn bloed op antilichamen tegen het virus.

De diagnose is niet altijd duidelijk

Dat het bloed bevat antistoffen die niet noodzakelijkerwijs betekent dat uw hond lijdt aan de ziekte van Lyme ook, maar alleen dat hij in contact met Borrelia is gekomen. Zelfs bij de Immunomigrations snelle test, die rechtstreeks wordt uitgevoerd in de diergeneeskundige praktijk een ziekte kan niet eenduidig ​​bepaald. Kon antilichamen tegen Borrelia worden gedetecteerd, wordt de dierenarts behandeling nog voorschrijven. Beter dan de symptomen, een ziekte van de ziekte van Lyme is een vaststaand feit.

Ziekte van Lyme bij honden behandeling met antibiotica

Meestal infectie met antibiotica behandeld. De behandeling vindt gewoonlijk plaats gedurende ten minste vier weken. Om de symptomen van de ziekte te verlichten, kunnen andere geneesmiddelen, zoals NSAIDs worden toegediend. Ter ondersteuning van de ziekte van Lyme therapie bij honden kan ook vitamine supplementen worden gebruikt. Lyme-ziekte onbehandeld blijft, kan het ernstige en uiteindelijk chronisch worden geworden.

Geen immuniteit na infectie

Na een ziekte van Lyme te hebben overwonnen uw hond is niet immuun voor de ziekte van Lyme, zodat hij besmet te allen tijde kan worden tijdens een nieuwe beet van een besmette teek. Daarom moet u contact op met uw dierenarts over hoe infectie door het voorkomen van teken kan. Dit omvat bijvoorbeeld de controversiële teek vaccinatie van honden tegen de ziekte van Lyme .