Diagnose en behandeling: Giardia bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Diagnose en behandeling: Giardia bij honden

Veel eigenaren proberen Infestation met Giardia om te vechten in de hond met de verkeerde behandeling – en geef de voorbereidingen tegen worminfecties. Maar zal niet helpen met de kleine parasieten. Heeft uw viervoetige metgezel diarree of braken, moet u altijd een nauwkeurige diagnose te beveiligen door de dierenarts.

Giardien beim Hund: Häufig bleiben sie lange unentdeckt — Bild: Shutterstock / Amor Kar

Zelden zag en toch erg vermoeiend voor uw hond: Giardia zijn in veel gevallen niet als zodanig erkend. Eigenaar verwarren de parasitaire infectie meestal met worminfecties of een intolerantie van het voer. Om symptomen zoals gemakkelijke bloederige diarree , braken, en doffe vacht aan de veilige kant, moet een dierenarts beslissen over de juiste behandeling.

Diagnose door de dierenarts

Alleen door een onderzoek van de ontlasting kan bepalen of uw hond last heeft van Giardia een dierenarts. Voor een definitieve diagnose fecale monsters moeten worden verzameld over meerdere dagen. De reden: Niet elke uitscheiding Giardia moet gebeuren. Om echt veilig te zijn, meerdere tests nodig zijn.

Sommige hondenbezitters zich geen zorgen over verdere behandeling als de eerste fecesmonster heeft geen giardia. Dan kan het zijn dat de parasieten in het lichaam van de hond nog leeft, wordt ontvoerd en overgebracht. Na de diagnose van een infectie met Giardia bij uw hond, zal de dierenarts volgt een effectieve methode van de behandeling met u bespreken. Behandeling met worm voorbereidingen niet voldoende is in dergelijke gevallen.

Behandeling van Giardia bij honden

De behandeling van Giardia bij honden wordt gedaan door de agenten fenbendazole of metronidazol. Ze zijn opgenomen in-parasiet doden drugs. Zeer waarschijnlijk zal je nodig hebt om een ​​paar keer in je zieke metgezellen herhaal de behandeling met geneesmiddelen: De parasieten kunnen verbergen in de galwegen van de hond en zijn daarom niet altijd bereikt door de werkzame stoffen.

In gevallen van besmetting met darmparasieten moet u ook aandacht besteden aan strenge hygiëne. Reinig dagelijks alle beddengoed uit de hondenmand – beste wash warm. Ook water en kom en het speelgoed van uw hond, moet u spoelen met koken of zeer heet water. Na het lopen van de hond per se de anus van uw hond en dus rondslingeren bont schoon!

Preventie van infectie

Gelieve ook anderen overwegen: Was uw handen en zelfs als ze gaan voor een wandeling met uw hond, verwijder de ontlasting zodat andere honden zijn niet besmet. Om herstel van uw hond niet in contact komen met andere dieren te moeten komen – ook al is het moeilijk.