Diabetes bij katten: Oorzaken en symptomen

By | januari 26, 2015

Diabetes bij katten: Oorzaken en symptomen

Katachtige diabetes is een stofwisselingsziekte die de viervoeter moet voortdurend vechten met een verhoogde bloedsuikerspiegel. Welke katten lopen een bijzonder risico, en wat zijn de symptomen van de ziekte, klik hier.

Diabetes bei Katzen kann sich durch verschiedene Symptome äußern — Bild: Shutterstock / berna namoglu

Diabetes bij katten: Mogelijke oorzaken

In aanvulling op de risico’s die samenhangen met erfelijke aanleg kunnen bepaalde rassen zijn meer getroffen door diabetes dan anderen. De bedreigde soorten omvatten, bijvoorbeeld, de Birmaanse kat . Katten met overgewicht lopen meer risico dan normaal gewicht, komt ook vaker voor bij gecastreerde katers diabetes en katten ouder dan zes jaar.

Ook verkeerde voeding, bijvoorbeeld, suikerhoudend voedsel, kan de ziekte bevorderen. Bovendien kan problemen de pancreas en andere endocriene klieren alsmede het leveren diverse drugs de oorzaak van diabetes bij katten. Als u één van de volgende symptomen bij uw kat, moet u een dierenarts te raadplegen.

Symptomen van katachtige diabetes: In dit teken dat je moet kijken

Diabetes bij katten blijft vaak onopgemerkt zolang de ziekte zich manifesteert maar het begin slechts milde symptomen. Wees dan ook kleine veranderingen in de loop gevoelig dat je bericht in het gedrag van uw kat. Verhoogde water drinken en frequente stopzetting van de urine kunnen wijzen, bijvoorbeeld, op een verhoogde bloedsuikerspiegel.

Blunt, ruwe vacht, vermoeidheid en lusteloosheid kunnen ook optreden bij het dier. Katten met diabetes hebben vaak onbedwingbare trek, terwijl toch afvallen. Sommige Samtpfoten tonen een achterbeen zwakte en moeilijk genezingsproces. Het wordt gevaarlijk wanneer ze ontdekken de volgende symptomen bij uw kat:

Acute symptomen waarvoor u moet een dierenarts onmiddellijk contact op

Als levensbedreigende veranderingen in de bloedsuikerspiegel, de kat moet onmiddellijk door een dierenarts te worden behandeld. Het bewijs hiervan kan worden opvallend apathie, braken en verwarring. Waarschuwing: U mag een drogen van uw kat geconfronteerd. Je herkent het droge slijmvliezen, en met een eenvoudige test. Maak je vingers een huidplooi in uw kat ze trekt niet meteen weer glad na het vrijgeven van een uitdrogen van de kat is erg waarschijnlijk. Bij een hypo rusteloosheid ook kan spiertrillingen, stuiptrekkingen en verlamming optreedt.