Diabetes bij honden: Oorzaak en symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Diabetes bij honden: Oorzaak en symptomen

Diabetes bij honden is een metabole ziekte waarvan de symptomen doen zich vooral voor bij honden uit de Middeleeuwen. Zieke viervoeters missen van de belangrijkste hormoon insuline, die ze zelf niet kunnen produceren. Dan is de bloedsuikerspiegel stijgen tot gevaarlijke.

Diabetes bei Hunden: Übermäßiges Wassertrinken gehört zu den Symptomen — Bild: Shutterstock / Solovyova Lyudmyla

Er zijn twee typen diabetes bij honden. Het eerste type vaker voorkomt en, in tegenstelling tot type 2, de redenen nog niet bekend zijn door verschillende factoren.

Diabetes bij honden: Mogelijke oorzaken

Type 1 diabetes mellitus is wanneer het hormoon insuline niet kan worden geproduceerd door de pancreas van de hond. Dit is funest voor het metabolisme van het dier, omdat de belangrijkste hormoon reguleert bloedsuikerspiegel en rapporteert aan glucose transport uit het bloed in de cellen – niet dat de glucose in het bloed blijft en maakt de bloedsuikerspiegel van de hond klim ,

Wie wil voorkomen dat als hondenbezitters diabetes op zijn favoriete moet ervoor zorgen dat hij gezond en evenwichtig dieet en niet te zwaar te lijden, omdat dit de honden ziekte kan aanmoedigen. Evenzo kan pancreasziekte, hormonale onevenwichtigheden en genetische aanleg diabetes veroorzaken bij honden.

De zeer zeldzaam bij honden mellitus type 2 diabetes treedt op wanneer insuline inderdaad worden geproduceerd, maar de cellen resistent tegen het hormoon. De reden hiervan is onbekend.

Symptomen van diabetes bij honden

Hoe eerder diabetes wordt behandeld hond, hoe beter. Daarom moet je heel alert op veranderingen in uw hond zijn. Deze symptomen kunnen wijzen op diabetes: uw hond heeft overmatige dorst, veel drinken meer opvallen dan gebruikelijk en is toegenomen drang om te plassen.

Zwakheid, vermoeidheid en lusteloosheid kunnen ook ontstaan ​​symptomen. Bovendien, de eigenaren van de getroffen honden valt vaak tot een plotselinge verandering in het gewicht en de eetlust van uw hond. Hij eet meer dan normaal, maar daalt toch kan dit ook een teken van diabetes zoals anorexia.

In sommige dieren lijken een zwakte van de achterpoten, en slechte wondgenezing. Laat uw huisdier in verdenking diabetes niet vertrekken zo snel mogelijk uit de dierenarts onderzoeken, want als de bloedsuikerspiegel te hoog oploopt, kan het een schok dat de hond in het ergste geval in een coma ongeldig wordt.