Detecteren ziekte: ziekte van Lyme symptomen bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Detecteren ziekte: ziekte van Lyme symptomen bij honden

Een tekenbeet kan Lyme infectie overbrengen. Het is belangrijk om de symptomen van de ziekte van Lyme bij honden in een vroeg stadium, d Amit infectie geen ernstige Natuurlijk draait. Het feit dat de tekens aspecifieke echter moeilijk projecten.

Borreliose-Symptome beim Hund sind leider sehr unspezifisch — Bild: Shutterstock / Tatiana Morozova

Vaak is er de beet van een teek op je hond zonder gevolgen, maar de onaangename parasieten kunnen ook ziekteverwekkers overdragen, zoals Borrelia. Deze bacterie kan de ziekte van Lyme, ook de ziekte van Lyme of Lyme-ziekte genoemd trekker. Een teek vaccinatie voor honden te beschermen tegen de ziekte van Lyme is er niet verontschuldigen. Infectie met Borrelia loopt asymptomatische meestal. Omdat de dierziekte maar losbarsten voor maanden na de infectie, moet u in staat om de symptomen van de ziekte van Lyme bij honden herkennen in een vroeg stadium.

Herkennen Acute symptomen

Hierin ligt het probleem: Zoals bij de mens, de ziekte loopt bij honden vaak geen symptomen. Daarom moet u zich bewust van de verschillende tekens en een dierenarts te raadplegen bij twijfel om verduidelijking van de oorzaken van de symptomen duidelijk. Als bijvoorbeeld een rood worden van de huid rond de tekenbeet rond, kan dit een relatief vroeg teken van een infectie.

Aspecifieke ziektesymptomen bij honden

Lyme ziektesymptomen bij honden, die zich enkele maanden na de beet van een geïnfecteerde teek, anderzijds kunnen verschillende ontstekingsreacties: pijn in spieren en gewrichten, koorts, gezwollen lymfeklieren ontstaan ​​vaak – maar zelden nog steeds aan de tekenbeet. Verdere mogelijke late Lyme-ziekte symptomen bij honden hartproblemen, nieraandoeningen of zelfs verlamming in verschillende delen van het lichaam.

Zulke symptomen van de ziekte van Lyme zijn niet specifiek, zodat andere oorzaken kunnen niet worden uitgesloten. Daarom moet u een dierenarts te raadplegen als u de lijst op uw hond symptomen opmerkt. Dit kan bepalen met behulp van een bloedonderzoek om te zien of uw hond lijdt aan de ziekte of dat er andere onderliggende ziekten.

Verwijder de teek zo snel mogelijk

De beet van een besmette teek door B. burgdorferi niet noodzakelijkerwijs leiden tot besmetting met de ziekte van Lyme. Aldus kan de bacterie worden overgedragen, de teek ten minste 24 uur gezogen hebben hun gastheer. Daarom moet u uw hond in de warme maanden van de beste van het jaar dagelijkse scan hebben na de parasiet te verwijderen teken op uw hond snel en zorgvuldig . Sinds kleine dieren, echter, zijn de vacht van uw huisdier vaak moeilijk te vinden, kan het gebeuren dat u de parasieten laat of helemaal niet zullen ontdekken. Daarom is het vooral belangrijk om aandacht te besteden aan Lyme ziektesymptomen bij honden en herkennen als zodanig.