De kat mank loopt? Omdat het kan

By | Luty 5, 2015

De kat mank looptDe kat mank loopt? Omdat het kan

Een kat mank loopt, kan zijn gewond geraakt. Echter, de slappe ook een symptoom van een andere aandoening, zoals zijn niesziekte . Als u de oorzaak niet kunt vinden, moet u een ziet dierenarts bezoek.

Merk op dat uw kat mank loopt, moet u de getroffen poot voorzichtig onderzoeken. Mogelijk is de lamme Fellnase gewond tijdens een wandeling of een gewaagde sprong actie.

Als de kat mank vanwege een blessure

Controleer of er vreemde voorwerpen zoals stickers, doornen, bramen, stenen, gebroken glas of splinters hebben gevangen in de poot van de kat. Verwijder vreemde voorwerpen voorzichtig met een pincet zoveel mogelijk en bieden de wond. Het object te laag zit of heeft uw Stubentiger herkenbare ernstige pijn, neem het mee naar de dierenarts beter.

Een andere mogelijkheid waarom de kat mank loopt, is een doorsnede letsel. Een geringe oppervlakkige snede kunt u schoon, room toe te passen met een speciale wondgenezing zalf voor katten en sluit, dan weer de blessure geneest. Uw kat vriend of bloeden, echter, is de cut hier te diep veterinaire ook helpen nodig. Dit geldt ook als de pot bloeden als gevolg van een gebroken klauw en mank, kunt u de oorzaak niet identificeren of als de poot of het gewricht is gezwollen en voelt warm.

Andere oorzaken van mank katten

Daarnaast kan blessures ook een zijn bijensteek of andere insectenbeten en brandwonden aan de voeten voor pijn zorgen, zodat de kat mank loopt. Voor kleine incidenten, is het voldoende als je schoon, zet wat room en lid worden van de website. Anders moet de dierenarts ingrijpen.

U kunt al deze redenen uit te sluiten, kan de slappe ook een symptoom zijn van artritis of artrose zijn. De pijnlijke gewrichtsaandoening vaak van invloed op oude katten, die dan meestal zwak en lusteloos handelen geweest. Daarnaast kan gepaard gaan met een slap veroorzaakt door chlamydia niesziekte.