Conjunctivitis bij katten: symptomen en oorzaken

By | januari 26, 2015

Conjunctivitis bij katten: symptomen en oorzaken

Conjunctivitis bij katten wordt veroorzaakt door virussen, bacteriën of vreemde voorwerpen die in het oog van de kat hebt ingevoerd. U moet worden behandeld door een dierenarts en is te herkennen aan de volgende symptomen:

Bindehautentzündung bei Katzen ist sehr unangenehm für den kleinen Patienten — Bild: Shutterstock / Tawin Mukdharakosa

Conjunctivitis kan gevolgen hebben voor zowel katten ogen of slechts één. De symptomen geassocieerd met de ziekte zeer ongemakkelijk voor de kat.

De symptomen van conjunctivitis bij katten

Katten met conjunctivitis werd rood, en soms gezwollen ogen, tranen sterk, zodat een “tranen street” vormt de zijkanten van de ogen. In een bacteriële infectie, traanvocht is witachtig of geelachtig en een slijmerige consistentie. Aan het begin van de ziekte, de vloeistof is meestal duidelijk.

Een kat met conjunctivitis voelt zich zichtbaar ongemakkelijk. Uw noodlijdende kitten waarschijnlijk vaak wrijft met zijn poot op de jeukende en pijnlijke ogen. Ze knippert vaker dan gewoonlijk en nerds.

Conjunctivitis bij katten: Mogelijke oorzaken

Als slechts één oog van de kat ontstoken, zeer waarschijnlijk vuil of andere kleine deeltjes die het immuunsysteem reageert, de oorzaken. Het immuunsysteem zich verdedigt tegen vreemde lichamen in het oog en leidt tot de typische conjunctivitis waterige, rode en gezwollen ogen van de kat. Infiltratie of allergieën kan deze reactie veroorzaken.

Wanneer beide ogen zijn getroffen katten, meestal een bacteriële of een virale infectie is de oorzaak. Ook een infectie met schimmels mogelijk. Conjunctivitis kan ook logisch gevolg van een andere ziekte zoals niesziekte zijn. De nauwkeurige diagnose, de dierenarts en is vervolgens bepalen de methoden van de behandeling.