Conjunctivitis bij honden: Oorzaken, symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Conjunctivitis bij honden: Oorzaken, symptomen

Conjunctivitis bij honden is een zeer onaangename aandoening geassocieerd met pijnlijke symptomen. De oorzaken kunnen ras-gerelateerd zijn en het gevolg zijn van invloeden van buitenaf.

Hunde wie der Cocker Spaniel leiden rassebedingt häufig unter Bindehautentzündung — Bild: Shutterstock / Ingrid Prats

Conjunctivitis bij honden kunnen zowel als een begeleidend symptoom van een andere ziekte, of een onafhankelijke ziekte. We willen beschrijven de volgende de meest voorkomende oorzaken.

Conjunctivitis bij honden: Mogelijke oorzaken

Sommige honden hebben vaker last van ras-gerelateerde conjunctivitis, dan anderen. Dieren die worden gefokt met zeer grote ogen, hebben te breed of te smal ooglidspleet of gefokt met haar op de ooglidrand, zijn bijzonder gevoelig voor oogziekte.

Is uw hond voorgeladen niet erfelijk is, kan bacteriële infecties ook de oorzaak, zoals dat met schimmels of virussen. Zelfs parasitisme is mogelijk. Onder de externe factoren die kunnen leiden tot conjunctivitis omvatten oogirritatie tegen stof, tocht, vreemd lichaam in het oog of allergieën.

Chronische conjunctivitis mogelijk en komen van tijd tot tijd bij jonge honden voor. Ze worden gemaakt door kleine lymfeklieren aan de achterkant van het ooglid de conjunctiva voortdurend irriteren. Hondenziekten waarin oogontsteking optreedt als neveneffect bevatten hondenziekte en hepatitis.

Hoe de symptomen van bindvliesontsteking herkennen

Conjunctivitis bij honden wordt geassocieerd met gezwollen oogleden en de constante stroom van tranen, die slijmerige en etterende en laat sporen na kunt kijken onder de ogen van het dier. De ogen zijn rood en jeukende, zodat hondenbezitters kunnen zien dat de hond voortdurend krabt of reizen met zijn poot over zijn ogen. Hij heeft ook vaak knipoogt.

Details rondom de ogen pijn van het dier en het verdedigt zich waarschijnlijk het. Kunnen optreden als de symptomen ook fotofobie en algemene malaise. Voor de behandeling van zieke honden zo snel mogelijk naar de dierenarts worden verstrekt.