Congestief hartfalen bij honden: Symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Congestief hartfalen bij honden: Symptomen

Congestief hartfalen of hartfalen kunnen worden gekoppeld aan een hond met verschillende symptomen. Deze worden veroorzaakt door het feit dat de hond hart pompt te weinig bloed in de bloedsomloop, waardoor het voorkomt in het lichaam onvoldoende toevoer van zuurstof.

Hunde mit Herzinsuffizienz können verschiedene Symptome zeigen – Bild: Shutterstock / Arman Zhenikeyev

Symptomen van hartfalen bij honden meestal niet opdagen ‚s nachts, maar komt net zo verraderlijk, daarom, als de ziekte zich ontwikkelt. Dit signaleert je moet oppassen voor.

Hartfalen: vermoeidheid en een slechte conditie

Is een vierpotige honden die lijden aan deze ziekte, zijn algemene toestand verslechterde. Haar belastbaarheid afneemt en de spelletjes is hij snel buiten adem. Ook tijdens wandelingen je het besef bij de slechte conditie. In plaats van het gedoe, de hond stopt vaak en wordt overgehaald om zich nauwelijks bewegen. Het kan zijn dat hij hoest tijdens en na het sporten, of ongewoon snelle ademhaling. Hij ligt en slaapt veel, werkt voortdurend moe en eet waarschijnlijk erger dan normaal.

Andere symptomen van canine ziekten

Een hond met hartfalen aangegeven door het zuurstoftekort vaak blauwachtig slijmvliezen. Flauwvallen, soms duurt maar een paar seconden, behoren ook tot het. Door het ontbreken van eetlust, kan het zijn dat de hond afvalt met hartfalen. Door het vasthouden van water in de benen en onder de buik, blijft resulteren in verhoogde lichaamsgrootte.

Bij een vermoeden van de ziekte, moet je zo snel mogelijk een dierenarts bezoek. Dit kan doorgaans detecteren symptomen zoals water in de longen, ook zal hij waarschijnlijk rustiger hartgeluiden met ruis en een vlakke puls en beginnen kort na diagnose behandeling.