Combat vlooien: Tips om de parasieten

By | januari 27, 2015

Combat vlooien: Tips om de parasieten

Fight vlooien is niet zo gemakkelijk. Voor de vervelende kleine blighters vangt de hond een beetje – om zich te ontdoen van, het kan een beproeving zijn. Preventie, vroegtijdige opsporing en snelle reactie zijn daarom belangrijk. Hier vindt u tips over hoe om te voorkomen en om te gaan met het geval van een vlooienbesmetting te vinden.

Flöhe bekämpfen: Tipps gegen die Parasiten – Foto: Shutterstock / Alice Mary Herden Green-Fly Media LLC

Combat vlooien: Hoe de parasieten in de vacht van de hond herkennen

Als uw hond krabt verhoogd, maar ook als onderdeel van een regelmatige verzorging, moet u de vacht van uw huisdier voor parasieten te onderzoeken. Vlooien zijn duidelijk zichtbaar voor het menselijk oog met 3-4 mm grootte. Een feinzinkiger kam helpt ook om parasieten in de vacht van de hond op te sporen. Vind zwarte vlekken op de huid van uw hond, maak een test met een witte papieren handdoek: Bevochtig deze lichtjes en maal de kleine punten. Als dit krijgt rood-bruinachtig, het is onverteerd bloed dat de vlooien hebben geëlimineerd. In dit geval moet u overleggen met uw hond naar de dierenarts en kopen producten tegen besmettingen door vlooien.

Met deze tips, zich te ontdoen van de parasieten

Met een lichte vlooienbesmetting meestal voldoende behandeling met een spot-on product of een vlooienband. Deze twee methoden kunt u gebruik maken van net als een voorzorgsmaatregel. Hebben al een hoop ongedierte in de vacht van uw hond, moet u een bad, spray of poeder toegepast op parasieten te bestrijden. Daarnaast moet je alle stoffen van de hond zorgvuldig te wassen. Milieu sprays helpen zich te ontdoen van de kleine buggers in het appartement. Nog een tip: Na de vlooien behandeling moet u uw huisdier doen een wormafdrijvend, zoals vlooien kunnen lintwormen overbrengen.