Castratie bij katten: Hoe de operatie werk?

By | Styczeń 26, 2015

Castratie bij katten: Hoe de operatie werk?

De castratie van katten draaien – afhankelijk van het geslacht van het dier – anders. Maar precies w at er gebeurt met het huisdier na het geven aan de zorg van een dierenarts, en wat zijn de voor- en nazorg van? Hier het normale verloop van een dergelijke operatie uit te leggen we.

Kastration bei Katzen: Wie läuft die Operation ab? — Bild: Shutterstock / photomak

Voor een castratie bij katten, wordt het dier voor het eerst onder narcose gebracht. Voor de operatie, moeten ze daarom nemen rond negen uur, geen eten, alleen water te zijn. Enerzijds hebben de centrale dierenarts dan door een gezondheidscontrole om de kat op hun geschiktheid voor anesthesie onderzoeken. Het wordt dan verdoofd, zo verdoofd, en je moet de volgende volgorde loskoppelen voor een tijdje van uw huisdier.

In de OR, de dieren ontvang als eerste een speciale oogzalf toegediend, houd uw ogen niet uitdrogen. Dan kunnen ze worden aangesloten op de anesthesie controleapparaten. De volgorde van de operatie is anders, afhankelijk van of u bent een kat of een kat gecastreerd kan.

Castratie van een kat: Chirurgische procedure

De operatie voor castratie bij katten waar ze verwijderd de eierstokken is iets gecompliceerder dan bij mannen. Om niet onnodig verhogen het risico van postoperatieve bloeden, moet de kat bij de operatie niet in warmte. Nadat de kat op de operatietafel gelegd in rugligging en verdoofd, wordt een lichaam geschoren op de onderbuik en ontsmet, en dan een 1-2 inch incisie gemaakt. Met een speciale chirurgisch instrument van de eierstok wordt gedetecteerd, vastgesteld gebonden en tenslotte verwijderd.

Vervolgens wordt de wond gesloten met een draad, die na tien dagen weer verwijderd. Om wakker te worden van de verdoofde kat wordt dan geplaatst in een warme, zachte doos.

Castratie van een kater

In de castratie van een kat, de Sequential bepalen dat de testikels worden verwijderd door middel van een operatie. Hiertoe wordt het dier eerst onder verdoving door de haren weg bij zijn scrotum geplaatst, gevolgd en de plaats wordt gedesinfecteerd. Naar de testikels te verwijderen, de dierenarts opent de zak, de testis bindt meerdere malen nu en dan één voor één verwijderd door de deling van de zaadstreng. De wond sluit na regel door superpositie van de randen van de wond zelf. Sommige dierenartsen maar ook de wondsluiting handhaven door een naad. Na deze korte interventie, is de kat gebracht om wakker te worden in zijn doos. De lege scrotum vormt zich na een paar weken terug op zichzelf.

Castratie bij katten – wat gebeurt er na de operatie?

U kunt maximaal weer op te pakken op dezelfde dag uw poes na de procedure normaal. Thuis, moet hij naar een kalme worden gebracht, warm en eventueel enigszins verduisterd plaats waar hij kan ontspannen en geen kwaad. Door hen wat water en zorg ervoor dat het dier niet gedroeg zich proberen te springen op vensterbanken of doen klimmen. Hou het in de gaten en haal het in twijfel alleen tijden van soortgenoten.

Als het zou kunnen zijn dat uw kat zo lang als de verdoving is nog niet handelt hun kattenbakken in goede tijd, ze moeten uiteindelijk dekken gestoffeerde meubels of soortgelijke voorzorg met handdoeken. Als uw kat verkleden veel van het litteken of kras, moeten ze een kraag beleid te krijgen. Normaliter moet een snelle verbetering van de gezondheidstoestand optreedt en het dier eet na één of twee dagen weer normaal, maar toch blijven totdat volledig herstel goed voor ogen.