Braken bij katten: Mogelijke oorzaken

By | Styczeń 26, 2015

Braken bij katten: Mogelijke oorzaken

Braken bij de kat kan verschillende oorzaken hebben, waarvan vele zijn onschadelijk. Aangezien ook tekenen van een ernstige aandoening, maar het is belangrijk om te weten en zijn een aantal mogelijke oorzaken.

Erbrechen bei Katzen: Viele Ursachen sind ungefährlich — Bild: Shutterstock / TalyaPhoto

Braken bij katten is een beschermende reflex. Heeft ze slikte iets giftige of een vreemd lichaam, of gevangen een ziekteverwekker, ze willen om zich te ontdoen van hem op deze manier. Het beste voorbeeld hiervan is het braken van de ingeslikte haren, waarschijnlijk kent elke katteneigenaar.

Braken bij katten: Vele oorzaken zijn onschadelijk

Onze nette katten innemen in hun dagelijkse dutjes veel bont, die ze dan van tijd tot tijd, net als bij het bekijken van de bezoekers in het huis, spugen in de vorm van haarballen. Deze oorzaak is onschuldig en veilig.

Normaal gesproken hoeft u zich geen zorgen te maken als het braken slechts af en toe optreedt en de kat is anders wakker. Eten, drinken en het spelen van de Stubentiger zoals gebruikelijk, moet alles goed met het zijn. Contact met onzekerheden, maar uw dierenarts.

Braken symptomen van de ziekte

Braken bij katten kunnen ook tekenen zijn van een ernstige ziekte of vergiftiging. Infecties kunnen ook de oorzaak zijn, zoals parasieten of ongeluk een vreemd lichaam opgenomen. Enkele veel voorkomende oorzaken van braken zijn de inname van giftige planten of andere onverenigbare stoffen.

Katten ziekten zoals gastritis, nierziekte of hyperthyreoïdie kan de oorzaak zijn van braken bij katten als het langer duurt te zijn, het dier meestal gechipt of anderszins handelen zoals gebruikelijk, gebrek aan eetlust en andere symptomen shows. Hide zo spoedig mogelijk in dit geval om de symptomen van een dierenarts verduidelijken.