Bloedvergiftiging bij honden: Dit zijn de symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Bloedvergiftiging bij honden: Dit zijn de symptomen

Het bloed vergiftiging bij honden kan dodelijk zijn – dus moet je snel met je viervoeter naar de dokter wanneer u vermoedt dat de symptomen van de ziekte. Op de volgende symptomen die je moet zoeken.

Fieber gehört zu den häufigsten Anzeichen einer Blutvergiftung bei Hunden – Bild: Shutterstock / Lindsay Helms

Aangezien verschillende organen kunnen worden aangetast door het bloedvergiftiging bij honden ook variëren de symptomen van de ziekte. Koorts is een mogelijke teken van sepsis, zoals bloedvergiftiging genoemd in het jargon. Ademhaling en polsslag van het dier worden vaak versneld.

Mogelijke symptomen van sepsis

Een andere mogelijke symptomen van de ziekte een acuut renaal falen. Vaak is getroffen huisdieren lijdt aan een verminderde urineproductie, dat wil zeggen, ze maar minder urine uit.

Veroorzaakt bloedvergiftiging veroorzaakt door een infectie – kan vrijwel elk type leiden tot sepsis. Dit kan bijvoorbeeld een ontstoken laesie of aangetast orgaan. Bijvoorbeeld, bacteriën of virussen – – en zij produceren toxinen in grote verscheidenheid Als het lichaam niet zelfstandig de infectie onder controle virus vermenigvuldigt. Het immuunsysteem van het lichaam veroorzaakt een kettingreactie die de vergiftiging veroorzaakt.

Bloedvergiftiging bij honden: Snel naar de dokter

Als u vermoedt dat een bloed infectie in uw hond, moet je al naar de dierenarts bij het eerste teken. De ziekte treft helaas snel fataal. Een andere reden is dat alleen een specialist met een grote bloedbeeld met zekerheid kan bepalen of een bloedvergiftiging werkelijk de oorzaak van de symptomen en de juiste behandeling kan worden gestart.