Belangrijk: castratie van zwerfkatten

By | Styczeń 26, 2015

Belangrijk: castratie van zwerfkatten

Om dierenleed te voorkomen, dierenrechtenactivisten zijn meestal in het voordeel van castratie van zwerfkatten. Name in het buitenland, zijn er veel free-roaming zwerfkatten die meestal niet zijn gecastreerd gratis en te reproduceren – maar in dit land het probleem is niet onbekend.

Unkastriert vermehren sich auf der Straße lebende Katzen schnell – Bild: Shutterstock / Anna Tyurina

Zwerfkatten lopen rond in Duitsland. Ze zijn vaak fysiek zwak, ziek en soms moeite om zichzelf te voeden. Deze wilde katten worden meestal niet gecastreerd en sneller vermenigvuldigen.

Proliferatie van zwerfkatten voorkomen door castratie

De nakomelingen van wilde katten zullen meestal ook dwaalt, omdat er simpelweg meer katten dan huishoudens die een kat kan geven een huis jongen. Zijn ook gewone huiskatten of katten op de boerderij ook niet gecastreerd, het gaat natuurlijk om paringen tussen goed onderhouden dieren en zwerfkatten. Deze koppeling is ten koste van de zwangere zwerfkat en zorgt voor een toename van de vrije groeiende kat bevolking als geheel.

Dierenwelzijn organisaties zoals „Four Paws” zijn zelfs van mening dat alleen een castratie van hun eigen huis of boerderij kat voorkomt ongewenste paring. Alleen op deze manier kon ooit binnen de perken worden gehouden van de voortplanting en dus het lijden van zwerfkatten.

Verminder het risico van overdraagbare infecties

Zwerfkatten ook vaak dragen infecties en parasieten op zich, maar ook beschutte katten. De ongecontroleerde verspreiding van zwerfkatten betekent dus ook een ongecontroleerde verspreiding van infecties. Dan op zijn beurt in gevaar brengen van het huis en de boerderij kat die voldoet aan zwerfkatten. Een beperking van de voortplanting van zwerfkatten is dus in het belang van katteneigenaren die zich zorgen maken over de gezondheid van hun eigen kat.

De dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS leent zich voor meerdere jaren castraties in Zwerfkatten in hun welzijn projecten. Naast de castratie vaccineren dieren en te behandelen tegen parasieten. Dit komt ook de mensen bleven voor sommige katten na alle ziekten besmettelijk en gevaarlijk kan zijn. Zwerfkatten dus ga uit van een direct gevaar voor de mens.

Een castratie voorkomt bij katten onder narcose en is in principe onschadelijk voor dieren. Bij de kat weg een dierenarts, de eierstokken in de testikels van de kat.