Behendigheid met grote honden: Is dat mogelijk?

By | Styczeń 27, 2015

Behendigheid met grote honden: Is dat mogelijk?

Voor de meeste honden oefeningen in de hindernisbaan zijn geen probleem. Maar hoe zit het met de behendigheid met grote honden? Reuzenrassen kon namelijk gezondheidsproblemen veroorzaakt door onjuiste training krijgen.

Agility mit großen Hunderassen wie Neufundländern ist nicht ganz unbedenklich – Bild: Shutterstock: Ksenia Raykova

Agility is een grote hond sport voor actieve huisdieren. Voor de meeste rassen van de hindernisbaan zonder enig probleem. Behendigheid met grote honden, echter, kan aanleiding geven tot problemen geven.

Pas op voor botten en gewrichten

Voor rassen zoals Border Collies, Australian Shepherds Duitse herders of de cursus is een spannende uitdaging. Voor een nog grotere viervoeters, kunnen bepaalde voorwaarden de gewrichten lijden. Een belangrijke factor hierbij is de ruggengraat bocht neemt u de scherpe bochten op de cursus of obstructie van de tunnel zelf, evenals de sterke impact na sprongen. Behendigheid met grote honden zoals Duitse Doggen of Newfoundlanders moet dan ook aan te raden voor het zware gewicht van de hond. Wervelkolom en gewrichten kunnen zeer raken getrokken door de getroffen door ernstige stress oefeningen.

Tips voor behendigheid met grote honden

Als u niet wilt doen van uw hond sport voor zeer grote viervoeter, moet je het in ieder geval grondig te controleren door een arts. Zijn uw gewrichten en botten sterk, kunt u zachtjes over te gaan tot de opleiding. Dempen van uw hond zeker niet te veel – vooral beginners moeten niet overdrijven. Prestatiegerichte training met toernooien, moet u voorkomen dat het gebruik van zeer grote honden omwille van zijn gezondheid, echter geheel.