Behandeling van hyperthyreoïdie bij katten

By | Styczeń 26, 2015

Behandeling van hyperthyreoïdie bij katten

Hoe eerder behandeling begint hyperthyroïdie bij katten, hoe groter de kans van een pijnloze life katten. Welke behandeling het best ook geschikt is, hangt af van hoe ver de ziekte gevorderd is.

Behandlung einer Schilddrüsenüberfunktion bei Katzen: Je früher, desto besser — Bild: Shutterstock / Tyler Olson

Alle vormen van behandeling van hyperthyroïdie bij katten moet het doel van de steeds verdeelde schildklierhormonen verlagen tot normale of stilstaan. Of dat is een dierziekte die behandeld worden met medicijnen, chirurgie of radioactief jodium therapie met een. De laatste methode belooft de grootste kans op genezing, maar wordt alleen aangeboden op bepaalde instellingen, omdat het een nucleaire geneeskunde therapie.

Behandel hyperthyreoïdie bij katten met medicatie

De klassieke behandeling van hyperthyreoïdie bij katten wordt gedaan met medicijnen die de werkzame bestanddelen methimazool of carbimazol. Dit zal de productie van schildklierhormoon remmen afsluiten van de stofwisseling tot een aanvaardbaar niveau. Voor een succesvolle therapie, maar de dierenarts eerst de oorzaak van de ziekte te diagnosticeren.

Namelijk slechtzienden een knooppunt, de correcte werking van de schildklier, die zou symptomen optreden na weer stopzetten van de medicatie en de ziekte zijn gang weer. Een levenslang medicatie kan alleen worden voorkomen als het knooppunt chirurgisch werd verwijderd in dit geval.

Chirurgische behandeling therapie

Als het knooppunt, zodat het pathologisch aangetaste schildklier weefsel, operatief verwijderd, hyperthyroïdie bij katten kan zijn permanent te genezen. Het succes van deze behandeling hangt ook af wanneer de node.

Een ongunstige spot bestaat het risico van beschadiging vitale organen of zenuwen. Onder bepaalde omstandigheden is het noodzakelijk om de gehele schildklierweefsel te verwijderen, dus dan veiliger hypothyreoïdie moet rekening worden gehouden. Dit wordt dan chronisch behandeld met de toediening van hormonen.

Radioactief jodium therapie: Zacht, maar niet overal mogelijk

Radioactief jodium therapie is een levensreddende behandeling in Duitsland in hyperthyreoïdie. Katten kunnen ook worden behandeld op deze manier. De behandeling is zacht en belooft een hoge kans op herstel zonder chirurgie. Voor de behandeling van radioactief jodium wordt geïnjecteerd. Dit accumuleert bijna uitsluitend in de getroffen schildklierweefsel, doodt de tumor en vervolgens weer uitgescheiden door de kat.

Door verschillende veiligheidsvoorschriften, dit proces is nog niet wijdverbreid bijzonder diergeneeskunde. Vraag uw dierenarts of en waar u kunt hyperthyreoïdie behandelen bij katten met deze methode.