Behandeling van honden met haaruitval

By | januari 27, 2015

Behandeling van honden met haaruitval

Als uw hond buiten rui verliest een overmatige hoeveelheid van haar, moet een bezoekje aan de dierenarts eerste brengen bewustwording van de oorzaken. Daarna gaat het naar de behandeling.

Unterstützend für ein gesundes Fell: Die Bürste – Bild: Shutterstock / Denise Allison Coyle

Haaruitval kan, bijvoorbeeld als gevolg van ziekte, door voedselallergie of parasieten ontstaan. Het kan echter ook voorkomen perfect gezonde honden. In dit geval, het is waar, met een beetje zorg aan de dieren terug naar een mooie, gezonde huid te helpen.

Tips voor een gezonde hondenbont

Als de haaruitval heeft geen specifieke oorzaak van uw hond, kunt u met regelmatige borstelen om dode huidcellen en haren te verwijderen en breng de bloedsomloop naar de huid van uw hond te gaan. Zelfs honden met kort haar op zoek naar een keer per week voor een verpleegafdeling met de borstel. Een gezonde, evenwichtige voeding met alle voedingsstoffen die nodig zijn door uw favoriet, speelt ook een belangrijke rol voor een mooie vacht. Vraag advies aan uw dierenarts als een potentieel tekort aan voedingsstoffen bevordert haaruitval en welke maatregelen zij adviseert in dit geval.

Haarverlies veroorzaakt door schimmel of parasiet

Als uw favoriete lijden veroorzaakt door infectie met schimmelinfectie van de huid tot overmatige haaruitval, moet het worden behandeld door een dierenarts. Deze speciale shampoos, huidverzorgingsproducten of medicijnen worden gebruikt. Bovendien principe in de omgeving van het dier en de dierlijke medebewoners ook behandeld om niet alleen te ontdoen van de haaruitval, maar ook de mogelijkheid dat de infectie terugkomt. Zijn vlooien , mijten of andere parasieten schuld voor het probleem dat uw huisdier kan ook profiteren van de voorbereidingen voor externe of interne applicatie die gebruikt wordt, bijvoorbeeld, spot-on middelen.

Ziekten en psychische oorzaken

Is een stofwisselingsziekte, een hormonale stoornis of andere ziekte voorafgaand aan hun symptomen haaruitval is één, het moet gewoonlijk worden behandeld met medicijnen. Is een voedselallergie oorzaak, een volbracht, in overleg met de dierenarts verandering voedsel meestal snel verbetering te krijgen. In psychologische oorzaken van de rede moet worden gevonden waarom het huisdier lijdt en verliest haar. Soms komen hier voor de behandeling en medicatie of Bach bloemen gebruikt.