Behandeling van de schimmelinfectie van de huid bij honden

By | januari 27, 2015

Behandeling van de schimmelinfectie van de huid bij honden

Zodra u vermoedt schimmelinfectie van de huid bij honden, moet je sterk beïnvloed door de viervoeters naar de dierenarts. De deskundige moet dan snel beginnen behandeling.

Eine Hautpilzerkrankung beim Hund erfordert eine ausführliche Behandlung – Bild: Shutterstock / VP-Photo Studio

De behandeling van de schimmelinfectie van de huid bij honden is relatief lang. De belangrijkste reden is dat uw huisdier nodig heeft verschillende negatieve voor het organisme, Microsporum canis, getest. De enige manier kunt u er zeker van zijn dat uw hond echt is genezen van de ziekte.

De medicamenteuze behandeling van schimmel

Je moet met spoed naar de dierenarts als u vermoedt dat een infectie met een schimmelinfectie van de huid bij uw hond. Dit voorschrijven geschikte geneesmiddelen, die de kleine patiënt moet duren zes tot acht weken. De behandeling is ook extern mogelijk: De getroffen door schimmelinfectie van de huid bij honden zijn plaatsen in de huid gewassen en afgeroomd met speciale agenten. Na vier weken, moet de kleine patiënt worden onderzocht op de pathogeen voor de eerste keer. Zelfs als de test negatief is, worden na vier weken, nog security.

Schimmelinfectie van de huid bij honden: Desinfectie is de Alpha en Omega

Huid schimmel of Microsporum canis is zeer besmettelijk. Het pathogeen wordt zowel via direct huidcontact en op meubels en voorwerpen, zoals dekens of borstel verzonden. Dus je moet in aanvulling op de behandeling van alle meubels, plaatsen of dingen die raakte de besmette huisdieren desinfecteren. Voor dit doel, moet je ze wast bij hoge temperatuur en kan een chloorbleekmiddel ondergaan. U dient zorgvuldig te zorgen dat er geen andere besmette leden van het huishouden.