Behandel mijten: Wat helpt uw ​​hond?

By | januari 27, 2015

Behandel mijten: Wat helpt uw ​​hond?

Met het begin van de zomer en mijten hebben hoogseizoen. Of je nodig hebt om uw hond te behandelen hangt af van de symptomen die hij heeft.

Beim Befall mit Grasmilben lindert ein Spezialshampoo den Juckreiz beim Hund – Bild: Shutterstock / dezi

Als uw hond last heeft van de mijten, dat hoeft niet te betekenen dat je moet hem goed te behandelen. Voor de kleine spinachtigen zijn vervelend, maar meestal onschuldig. Weet u zeker dat uw viervoeter van de parasieten werd getroffen, moet u de aangetaste huid in eerste instantie te nemen onder de microscoop.

Behandeling van mijten: verlichten jeuk

Mijten veroorzaken een gedeeltelijke hevige jeuk die wordt verergerd door het krabben van de hond. Aangezien de mijten maar verder geen schadelijke gevolgen voor de hond, is het meestal niet nodig om de hond te behandelen. Om de jeuk te verlichten, kunt u wassen met een shampoo met antiparasitaire werking van uw viervoeter maar. Ook speciale chemische en homeopathische middelen zijn beschikbaar die kan doden de spinnen zijn.

Zoals voor de aanval door andere parasieten zoals teken of vlooien , moet u ook als uw hond onder mijten lijdt Was altijd alle dekens en schone ligplaatsen uw hond grondig. Om verder te voorkomen vermenigvuldig de plagen en kwellen uw favoriete meer.

Ontsteking

Merk echter op dat de huid ontstoken rond de injectieplaats rond, is het meestal noodzakelijk om verdere actie te ondernemen. Ontsteking-zalven kunnen dan een goede aanvulling op de baden worden gereinigd. Als je niet zeker weet of echt gras mijten zijn verantwoordelijk voor de symptomen van uw hond, moet u altijd contact opnemen met een dierenarts, in plaats van het starten op uw eigen met de behandeling.