Behandel botbreuken: Eerste hulp voor katten

By | Styczeń 26, 2015

Behandel botbreuken: Eerste hulp voor katten

Breuken moet worden behandeld door een dierenarts zo spoedig mogelijk. De kat lijdt veel pijn, en de breuk normaal genezen niet vanzelf. Als eerste steunmaatregel het getroffen lichaamsdeel moet ontlasten.

Knochenbrüche behandeln: Gliedmaßen entlasten und schnell zum Tierarzt – Bild: Shutterstock / Lubava

Fracturen bij katten herkent u aan een abnormale houding of het feit dat uw huisdier verlicht bepaalde ledematen opvallend of lid worden van een been. Alleen een dierenarts moet gebroken botten te behandelen – als een moeder of vader, kunt u de vrede te bewaren en als eerste steunmaatregel geef uw huisdier de kans zo pijnloos mogelijk te zijn in een huisdier drager. Dit moet volledig open vanaf de top zijn.

Om uw kat moves en verdere pijn te voorkomen, kunt u deze zorgvuldig te verpakken tot aan de nek in een deken. Dit geeft zowel de warmte en veiligheid. Wanneer bloedende wonden het plafond moet absoluut schoon om besmetting te voorkomen zijn. Beter nog, plaats een steriel laken over de wond. Dan moet het onmiddellijk naar de dierenarts. Zorg ervoor dat u uw favoriete hier mogelijk uit te voeren, zonder schokken.

Behandel botbreuken: Wat doet de dierenarts?

In de praktijk kan de dierenarts op röntgenfoto, waar de breuk zich bevindt en de aard van deze bepaling. Hangt af van deze kan hij gebroken botten goed te behandelen. Slechts zelden een stabilisatie als door een gespalkt verband of kunststof gips. Zo is het bot weer aan elkaar groeien, dat uw kat dan kan rondrennen zonder pijn, een operatie is vaak noodzakelijk.

Chirurgie bij katten als bij de mens

Voeg gebroken botten chirurgie bij katten onvermijdelijk, verschilt niet sterk van dat van een mens. Afhankelijk van de ernst en het type breuk, wordt het bot spijkers, schroeven, draden of metalen platen gestabiliseerd. Pijnstillers zorgen dat de kat in de periode van herstel van de pijn niet meer lijden dan nodig.

Op Samtpfote houder en vervolgens een inspannende tijd dat veel discipline en uithoudingsvermogen vergt: De kat moet niet mogelijk zijn om zo te bewegen dat de botten te weten kan genezen. Mogelijk moet u uw viervoeter zelfs tijdelijk in een kooi te schakelen voor zijn eigen bescherming.