Ataxie bij katten: Oorzaken van ziekte

By | Styczeń 26, 2015

Ataxie bij katten: Oorzaken van ziekte

Ataxie in katten kunnen verschillende oorzaken hebben en manifesteert zich door afwijkingen in het bewegingspatroon van de dieren. Voorkomende triggers van schade aan het centrale zenuwstelsel, willen we hier beschrijven.

Ataxie bei Katzen kann von Krankheiten oder Verletzungen verursacht werden – Bild: Shutterstock / Poprotskiy Alexey

Ataxie bij katten wordt veroorzaakt door schade aan het centrale zenuwstelsel in het ruggenmerg of de hersenen van de kat. Diverse Katten ziekten, voedingstekorten of letsel kan veroorzaken en ervoor zorgen dat de bewegingen van de kat afwijken van de norm. Sommige Samtpfoten de symptomen van kattenkrabziekte tonen een paar weken na de geboorte.

Ataxie bij katten: Mogelijke oorzaken bij jonge dieren

De schade aan het centrale zenuwstelsel kunnen optreden voordat geboorte katjes. De meest voorkomende oorzaak hiervoor is dat de moeder kat met FPV, de verwekker van kattenkrabziekte kattenziekte is geïnfecteerd. Ook als de moeder kat had contact met giftige stoffen die onherstelbare schade aan de hersenen van de kittens, die zich manifesteren onder meer door fehlkoordinierte bewegingen later kan veroorzaken.

Erfelijke metabole aandoeningen kunnen ook leiden tot ataxie bij katten, zelfs als deze oorzaak is zeldzaam. Ernstige tekortkomingen of stofwisselingsproblemen zijn ook mogelijk als oorzaken.

Ontwikkeling van ataxie bij volwassen faciliteiten tijgers

Een triest oorzaak van ataxie bij katten kan leiden tot ernstig letsel door een ongeval of misbruik. Hoofd of letsel aan de ruggengraat, bijvoorbeeld, kan ervoor zorgen dat de kat nooit meer zal bewegen vrij zoals we gewend zijn.

Zelfs bij volwassen katten kan permanente schade metabole ziekten veroorzaken. Zenuwaandoeningen of hersentumoren behoren ook tot de mogelijke oorzaken van ataxie in katten .

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *