Artrose bij honden: diagnose en behandeling

By | januari 27, 2015

Artrose bij honden: diagnose en behandeling

Vroege diagnose van artrose bij honden kan het ziekteproces lage beïnvloeden. Het type behandeling hangt af van hoever de ziekte gevorderd.

Arthrose beim Hund: Lahmen kann ein Anzeichen sein — Bild: Shutterstock / Sergey Kamshylin

Als uw hond komt slechts met moeite uit zijn mand, stijve ledematen heeft of kreupel is, die al kunnen tekenen zijn van artrose. De gezamenlijke degeneratie wordt vaak geassocieerd met pijn, zodat uw favoriete kan ook gevoelig voor aanraking zijn of houding neemt, zodat er geen last van de aangetaste gewrichten. De verdachte artritis moet u een dierenarts te raadplegen.

Zo wordt de diagnose gesteld

Osteoartritis bij honden kan worden bepaald uit de dierenarts door het scannen van het dier met beeldvormingstechnieken. Ten eerste, de dierenarts uw hond x-ray. Om de diagnose te bevestigen en kan bestaan ​​uit een echo-onderzoek, een computertomografie (CT) of magnetische resonantie beeldvorming en een artroscopie. Deze studies geven informatie over de vraag of je hond eigenlijk is een degeneratieve gezamenlijke ziekte.

Behandeling van osteoartritis bij honden

Voor de behandeling van osteoartritis bij honden verschillende therapieën beschikbaar. Een bestaande gemeenschappelijke degeneratie kan niet ongedaan gemaakt worden in de meeste gevallen. Het doel van de behandeling is daarom de verergering van de ziekte en de symptomen.

Indien de oorzaak van de ziekte bekend, zij worden gecorrigeerd. Dit kan het geval zijn wanneer misalignments bestaan ​​of gebroken botten. Sinds artritis veroorzaakt pijn bij de hond, de dierenarts uw huisdier zal meestal voorschrijven ontstekingsremmende pijnstillers. Ook cortisone middelen kunnen worden toegediend, die werken niet alleen verlicht pijn, maar vermindert ook de zwelling. Om het beschadigde kraakbeen versterken, kan de hond medicijnen die het kraakbeen structuur verbeteren ontvangen.

U kunt het zelf doen

Naast een medische of chirurgische behandeling, kunt u ook bijdragen aan de behandeling van het dier succesvol is. Aangezien obesitas artrose kunnen verergeren bij de hond, moet je aandacht besteden aan het gewicht van uw hond en, indien nodig, te verminderen. Uiteraard kunt u op deze manier voorkomen dat gewrichtsproblemen bij honden .

Te veel beweging schadelijk voor de gewrichten van patiënten die lijden aan artrose dier, dus je moet niet belasten voor lange wandelingen met uw hond of traplopen. Specifieke bewegingen door een fysiotherapeut, kan echter de gewrichten te houden in de voorkant van een schotje, zonder onnodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *