Als uw hond is lame: Mogelijke oorzaken

By | januari 27, 2015

Als uw hond is lame: Mogelijke oorzaken

Een ernstige verwonding of een glasscherf voorgedaan: dat verlamt je hond kan vele oorzaken hebben. Als je loopt je hond de slap op de grond en bevrijden hem van de pijn, dan kunt u hier lezen.

Schmerzen sorgen oft dafür, dass der Hund lahmt und schließlich gar nicht mehr läuft – Bild: Shutterstock / CarMan

Als uw hond is kreupel, lijdt hij in ieder geval, in pijn en trekt dan ook een van zijn benen of hoog. Deze pijn kan natuurlijk hebben verschillende oorzaken. The Dangerous: Niet elke blessure is zichtbaar vanaf de buitenkant. U moet uw hond onderzoeken zeker goed als je ziet hem mank. Sleutels – uiteraard zeer zorgvuldig -. Van het aangedane been Eerste hulp kan daarbij essentieel zijn. Als uw hond is lame en je kunt niet zien van buitenaf komende oorzaken, moet u uw hond met spoed naar de dierenarts brengen.

Help – mijn hond is lame!

Typische redenen bij honden hinken, omvatten, bijvoorbeeld, botbreuken. In dit geval kan uw huisdier niet langer zijn eigen gewicht ondersteunen en lame om het aangedane been te ontlasten. Een gescheurde ligament kan verantwoordelijk zijn voor het slap zijn – sommige rassen zien deze ziekte zijn bijzonder vatbaar, zoals boksers of Golden Retriever. Ook gewrichtsproblemen kan of ontsteking zorgen dat uw hond is lame.

Andere mogelijke oorzaken van kreupelheid

Vooral bij oudere dieren kan ook artrose leiden tot de slap. In dit geval, een degeneratieve gezamenlijke ziekte is verantwoordelijk voor het genereren van dat uw hond is lame.

Oorzaken zoals spier- of zenuwbeschadiging kan kreupelheid veroorzaken: Door de pijn in verband met de benen van de hond geladen ongelijk – slap is het resultaat. U moet ook ervoor zorgen dat uw hond de hele tijd met dezelfde kreupele been: Net op infecties of reumatische aandoeningen, zoals de pijnlijke been kan veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *