Als oude katten zijn niet meer zindelijk

By | Styczeń 26, 2015

Als oude katten zijn niet meer zindelijk

Zeer oude katten gebeurt het soms dat ze niet meer van de ene dag op de andere op nest: de dieren zijn ineens niet meer zindelijk . Waarom dit zo is, en wat u kunt doen in zo’n geval, kun je hier lezen.

Für eine alte Katze ist vieles nicht mehr ganz so leicht – Bild: Shutterstock / Maciej Czekajewski

Als katten een hoge leeftijd kunnen ze, hebben bereikt, net zoals wij mensen lijden aan ouderdom. De viervoeters hebben een grotere behoefte aan rust dan voorheen, haar gevoel voor richting en hun vermogen om te onthouden ze je altijd in de steek gelaten. Sommige dieren zijn ook ineens angstig en agressief, opvallend maunzen veel en dingen die waren natuurlijk ook andere, bijvoorbeeld vergeten, waar de kattenbak is. Natuurlijk kan ook andere redenen wanneer een oude kat niet zindelijk:

Als de kat niet zindelijk: Eerst naar de dierenarts

Het kan goed zijn dat uw oude kat niet lijden aan dementie, maar slechts heeft een virus gevangen. Ook, nier- , hormonale stoornissen of diabetes voorkomen bij oudere katten heel vaak en kan eisen dat katten zijn ineens zindelijk. Ga daarom essentieel om de dierenarts als uw kat is gegaan op kattenbak is, en laat ze onderzoeken en behandelen grondig.

Als de oorzaak is eigenlijk de ouderdom, kunnen ze veel doen om u en uw kat dagelijks leven te helpen.

Tips voor dagelijks gebruik met senior katten

Uw kat heeft u vele jaren plezier gegeven, dan ben je in de serie, om het zo makkelijk mogelijk te maken op hun oude dag. Eerst te verduidelijken met een dierenarts van de vraag of drugs of Bach bloesem remedies voor katten uw huiskat kan het dagelijks leven gemakkelijker te maken, omdat de armere oriëntatie nogal belastend voor katten kunnen zijn.

Zo is het makkelijker om de kattenbak te krijgen, moet je niet te ver omhoog uit de buurt van uw favoriete stoel en kan extra kattenbakken te leggen, zodat ze niet zo ver te lopen. Zorg goed dat uw oude huis kat altijd ongestoord op de kattenbak kan gaan – soms de neiging jongere collega’s hard om haar leven een beetje te maken.

Als er iets mis gaat, kunt u de vlekken met azijn water of speciale agenten reinigen van de handel in huisdieren. Een op basis van ammoniak betekent dat je niet moet nemen, want de geur lokt katten willen verwarren met het het schoongemaakte gebied vanaf nu regelmatig met de kattenbak.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *