Als katten schimmel besmettelijk voor de mens?

By | Styczeń 26, 2015

Als katten schimmel besmettelijk voor de mens?

Vooral fluwelen poten van de typische vakantie Zuid-Europese landen zijn vaak besmette katten schimmel. Als de ziekte besmettelijk is voor de mens? Het antwoord is ja. Dan moet je op letten wanneer u of uw kinderen in aanraking komen met zwerfkatten.

Katzenpilz ist für Kinder besonders ansteckend – Bild: Shutterstock / Shmeliova Natalia

De agressieve katten schimmel is overdraagbaar op de mens. Vooral vaak het voorkomt in mediterrane landen – met name zwerfdieren zijn vaak besmet met het. Kinderen zo vaak vast te zitten met de ziekte als ze spelen met fluwelen poten of ze aaien. Maar ook voor volwassen katten schimmel is een gevaar – vooral als ze een slecht opgeleide afweer.

Katten schimmel: In Duitsland, meer en meer gevallen

De katten schimmel Microsporum canis of, zoals de Latijnse naam is dit is nu zeer veel gebruikt. Naast het optreden in fluweel poten in Zuid-Europese landen zijn er nu ook in Duitsland steeds meer gevallen van. Dieren en mensen die zijn geïnfecteerd met het, waardoor de ziekte en in andere landen.

De schimmelinfectie is zeer besmettelijk

Het harde deel: de kat zelf heeft meestal geen symptomen van de schimmel als het nog niet is gebroken. Dit maakt het bijna onmogelijk te herkennen, natuurlijk, als ze draagt ​​het pathogeen zelf. Maar bij de minste aanraking Cats schimmel kan besmettelijk zijn. Als de ziekte is uitgebroken in de kat, ze weten dat je door kale plekken van het dier. Voor de behandeling varieert van Tablettenkur een dierenarts .

En degene die met de besmette kat in aanraking kwam – als mensen je in staat om meestal slechts op één plaats identificeren van de eerste. Het is meestal een kleine, rode spore vastgesteld is erg jeuken. Daarom Getroffen katten verwarren de schimmel in eerste instantie vaak met een insectenbeet. Indien onbehandeld, het verspreidt zich steeds verder. Als de hoofdhuid aangetast, de schimmel kan zelfs haaruitval trekker op de site.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *