Als katten kunnen worden besmet met schimmelinfectie van de huid

By | januari 26, 2015

Als katten kunnen worden besmet met schimmelinfectie van de huid

De congregatie van de huid schimmel is: Je ziet katten niet per se of ze dragen de pathogeen voor het in of niet. Niet iedere viervoeter feit toont symptomen.

Hautpilz kann zum Beispiel von Katze zu Katze übertragen werden – Bild: Shutterstock / DavidTB

De transmissie van het pathogeen huid schimmel kan worden gemaakt van dier tot dier, dierlijke mens en vice versa. Daarnaast katten kunnen de infectie, maar ook om objecten en plaatsen die zijn gevuld met de ziekteverwekker, pick – Dus in principe overal, maar niet onder alle omstandigheden.

Gezonde, volwassen katten zelden last van de huid schimmel

De zuivere contact met de huid schimmels kunnen katten met een sterk immuunsysteem gelukkig de meeste gevallen het doet geen pijn, omdat de ziekte breekt niet met hen. Maar als vector van de ziekte kunnen ze nog steeds dienen en kan zeer jong of zeer oud katten, en welke geïnfecteerd met een verzwakt immuunsysteem. Daarom is een gezonde preventie en gevoeligheid voor ziektesymptomen de beste bescherming tegen schimmelinfectie van de huid in de kat.

Schimmelziekte bij katten: Hoe zoveel mogelijk te voorkomen voordat

Met een goed immuunsysteem van uw kat is beter beschermd, niet alleen van de huid schimmel, maar ook tegen andere ziektes bij katten. Voed ze goed en regelmatig, zorg ervoor dat uw kat zich prettig voelt en genoeg ruimte en de werkgelegenheid heeft in u.

Reguliere vaccinaties, voorzorgsmaatregelen tegen parasieten en regelmatige verzorging zijn even belangrijk. Bestrijk elke losse, dode huid en zorg ervoor dat de vacht van uw kat heeft geen klitten, want dat zou een schimmelinfectie zou bevoordelen. Als je baby’s steeds nat buiten, helpt hem een ​​plek op de verwarming om de vacht te laten terug te drogen, omdat voortdurend vochtige vacht huid schimmel zou kunnen bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *