Als de kat is hijgen Mogelijke oorzaken

By | januari 26, 2015

Als de kat is hijgen Mogelijke oorzaken:

Als een kat is hijgen, dat kan verschillende oorzaken hebben. Aangezien hijgen in katten , honden tegenstelling, dat de natuurlijke gedrag gehoord, is het belangrijk om de redenen waarom vinden. Hieronder zijn enkele van de genoemde manieren.

Hecheln ist für Katzen ein eher untypisches Verhalten – Bild: Shutterstock / SJ Allen

Hijgen voor katten is een nogal atypisch gedrag – Foto: Shutterstock / SJ Allen

Als uw kat regelmatig, en na een kleine inspanning, hijgen, moet u absoluut worden onderzocht door een dierenarts, want dat Hijgen ook een symptoom van de ziekte kan zijn. Hartziekten zoals HCM gepaard gaan met symptomen zoals, bijvoorbeeld, hijgen bij inspanning. Een hyperthyreoïdie kan hebben plaatsgevonden. Daarnaast zijn er andere mogelijke oorzaken.

Te hard woedde: hijgen na het spelen

Vooral bij jonge en zeer speelse katten, kan het gebeuren dat wanneer ze spelen besteden en raving, zodat ze nadien te hijgen als een hond. In dit geval zijn ze meestal gewoon helemaal buiten adem. Als je iets vaker als uw huisdier te merken en niet zeker weet of het normaal is, u het opneemt beste bij het spelen en dan en tonen de foto’s naar uw dierenarts op het volgende bezoek.

Als de kat hijgend: stress en spanning als de oorzaak

Sommige katten hijgen, zelfs in extreme situaties: Na een bendeoorlog, een grote schrik of een ritje in de doos naar de dierenarts. Kalmeren uw geliefde oude kat in een dergelijke situatie, geef hem water en laat als de toestand niet verbetert, in plaats komen van een dierenarts. Op stressvolle situaties en voorkomen van eerste hulp te veroorloven zweren veel eigenaren van gezelschapsdieren over Bach Bloesem Remedies en de Rescue Remedy .

Hijgend in de zomer warmte

Als uw kitten wordt genomen op een dag spelen de zomer, of heeft gelegen in de hete middagzon, kan het zijn dat zij lijdt aan oververhitting. Als je aan het doen zijn te hijgen begint, dat is een belangrijk teken dat ze koeling nodig heeft. Bevochtig je huid voorzichtig met een beetje koud water en giet haar een drankje.

Zo kunt u uw kat in warmte koeling geven
U kunt een natte handdoek op de vloer u ook, zullen ze zeker willen om het te zetten. Als uw kat lijkt onrustig, paniek of apathisch, moet u deze snel te brengen in diergeneeskundige hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *