Als de kat heeft diarree: Als de dierenarts?

By | Styczeń 26, 2015

Als de kat heeft diarree: Als de dierenarts?

Heeft uw kat diarree, dient u zich aan hun spijsvertering nauwkeuriger en beter contact op met uw dierenarts als u twijfelt. Echter, kan milde diarree zeker doorgeven aan zijn eigen. Lees hier vanaf het moment dat de dierenarts is nuttig.

Hat Ihre Katze Durchfall, müssen Sie nach je Schwere der Symptome entscheiden, ob Sie den Tierarzt konsultieren – Bild: Shutterstock / vvita

Als uw kat heeft diarree, het is geen ziekte op zich, maar een symptoom. Het lichaam van de kat probeert om zichzelf te ontdoen van schadelijke stoffen of ongeschikt voedsel. Beide moeten zo snel mogelijk door de darmen worden geëlimineerd. Uit voedselallergie virale en bacteriële infecties kunnen de oorzaken van diarree bij katten worden gevarieerd. Niet in alle gevallen moet u een dierenarts onmiddellijk te raadplegen.

Milde diarree kan worden veroorzaakt door het voeder

Ook als gevolg van onjuiste of besmet voer, kan het gebeuren dat uw kat diarree krijgt. Vooral bij Freigängern bestaat het risico dat ze iets dat ze niet krijgt eet. Ook kunnen onderdelen van petfood incompatibiliteiten worden veroorzaakt die diarree veroorzaken bij katten.

Geeft uw kat anders geen tekenen van ziekte, probeer dan een of twee dagen met licht voedsel voordat u de dierenarts te bezoeken. Zorg ervoor dat uw kat voldoende drinkt omdat diarree berooft het lichaam veel vocht. Vooral bij jonge katten, kan het vochtverlies snel gevaarlijk effect geworden. Een kitten met diarree moet dus beter onmiddellijk een arts raadplegen.

Een verandering in de voeding kan helpen als u merkt dat uw kat reageert op een bepaald product met diarree. Als u na twee tot drie dagen nog geen verbetering, moet u uw kat dringend moeten een goede dierenarts te brengen.

Ernstige diarree: onmiddellijk naar de dierenarts

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat een bezoek aan de dierenarts is essentieel zodra uw kat heeft meer dan twee of drie dagen met diarree. Heeft uw kat diarree en handelt ziek, weinig activiteit en eetlust, moet u contact met haar meteen naar de dierenarts. Zelfs met bloed in de ontlasting, aarzel dan niet en raadpleeg onmiddellijk de dierenarts, want het is, zoals een teken van een levensbedreigende ziekte kattenziekte kan fungeren.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *