Als de kat gebeten was: Ga naar de dierenarts?

By | januari 26, 2015

Als de kat gebeten was: Ga naar de dierenarts?

Als een kat wordt gebeten, wat meestal gebeurt in een gevecht met een soortgenoot. Maar zo slecht als een hapje blessure eigenlijk is en wat te doen als je ontdekt?

Dass Katzen gebissen werden, passiert meist im Kampf – Bild: Shutterstock / DavidTB

Als uw kat wordt gebeten en kwam met een hapje thuis wond? Wel de eerste stap is om een ​​noodsituatie te onderscheiden van normale Blessur. Een ernstige overtreding erkent de angstige katteneigenaren meestal op het eerste gezicht.

Onmiddellijk naar de dierenarts met ernstige bijtwonden

Een zwaar bloedende wond, slap, of een opvallende houding, bijvoorbeeld een scheef houden van de kop, of een opvouwbare van de oren kan snel duidelijk geworden dat hun huisdier echt heeft gekwetst. Het zal waarschijnlijk niet willen op het gebied van de wond te raken, beeft of reageert op aanrakingen rond de beet wond rond met trillende huid.

Als uw kat gebeten was, is het misschien bang, verward, of apathisch. Misschien verbergt ze zelfs. Sinds spieren, zenuwen, pezen of gewond kunnen raken, moet u naar de dierenarts zo gelijk mogelijk en kunnen proberen van hem Erstversorgungsmaßnahmen telefoon. Als het dier opgewonden is of is in shock, vele katteneigenaren zweren op Rescue Remedy , een mengsel van Bach bloesem remedies om de zenuwen te kalmeren en kan de reis naar de dierenarts de kat te vergemakkelijken.

Kijk precies Kleine wonden

De ernst van de verwondingen bij katten is niet altijd gemakkelijk te beoordelen. Voor een show katten niet altijd, als er iets pijn doet. Aan de andere kant ziet er soms een hapje blessure in de dichte kattenbont uit minder diep dan het is, en kan ontbranden, vooral als vuil of bacteriën in de wond.

De tendens is nooit verkeerd, zelfs met kleine blessures eerder dan nogmaals om naar de dierenarts te weinig, het reinigen van de wond professioneel en nauw samen te worden onderzocht. Niet later dan ze zouden moeten gaan, echter, als de beet is warm, rood of gezwollen, of uw kat heeft gedragsproblemen, zoals slapen meer of minder dan normaal eet.

One thought on “Als de kat gebeten was: Ga naar de dierenarts?

  1. M.J. Nijhuis

    Dank voor de goede tips. Dankzij uw site is mijn kat een stuk gezonder. Uw adviezen hebben mijn kat en mijzelf echt op weg geholpen. Lof voor uw site.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *