Hondsdolheid bij katten: Symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Hondsdolheid bij katten: Symptomen

In Duitsland rabiës bij katten wordt beschouwd, maar ook meer in het algemeen als uitgeroeid. Desondanks is het mogelijk dat de dodelijke virale ziekte die buitenlandse meegevoerde dieren. Vanuit deze symptomen u vertellen of uw huisdier heeft besmet.

Die Symptome von Tollwut bei Katzen sind im Anfangsstadium schwer zu erkennen – Bild: Shutterstock / siloto

Het laatste geval van hondsdolheid in Duitsland door wilde dieren werd in 2006 geregistreerd. Sindsdien heeft dit land hondsdolheid niet gemeld bij katten meer, maar de altijd dodelijk virale ziekte voorgedaan, noch voor individuele, geïmporteerd uit het buitenland honden. Wie kan interpreteren van de symptomen van de infectie goed voorbereid op een noodsituatie en kan zichzelf te beschermen.

Niet-specifieke symptomen eerst

In de eerste fase, kan hondsdolheid niet gemakkelijk geconstateerd kunnen worden bij katten. Symptomen zoals hoge gevoeligheid kan ook worden waargenomen bij gezonde dieren. Extreme vertrouwdheid, echter kan een meest verdachte in wilde dieren, maar niet in onze fluwelen poten. Deze fase van rabiës duurt ongeveer 24 uur en is vaak van milde koorts bij katten begeleid. Alleen dan de typische en bekende symptomen merkbaar.

Hondsdolheid is altijd dodelijk bij katten

Als u op uw eigen of een vreemde kat kijken naar de volgende symptomen voor hondsdolheid, kunt u de levensduur van de viervoeter helaas niet redden – is de behandeling zelfs bij wet verboden. In plaats daarvan moet u de arts te informeren, zodat deze overdracht van het virus op de mens of andere dieren kunnen voorkomen.

Hondsdolheid bij katten maakt de naam van de ziekte in een vergevorderd stadium alle eer. Het dier is rabiate („goede”) boos en agressief. Er wordt gestoord in zijn motoriek en heeft de neiging om ongecoördineerde bewegingen. Speeksel stroom toeneemt en kan niet worden ingeslikt. Dit zorgt ervoor dat het wijdverbreide beeld van schuim op de mond. In deze staat, overleefde een besmette kat tot vier dagen voordat je een pijnlijke dood te ondergaan. Hondsdolheid bij katten leidt in de laatste fase van een uitgebreide verlamming met convulsies. Een dode dier met deze symptomen moet je nooit aanraken, maar altijd het Veterinair Bureau op de hoogte. U kunt niet meer helpen het dier, maar zelf in gevaar zou brengen.