Eerste hulp voor katten: Wat te doen met insectenbeten?

By | Styczeń 26, 2015

Eerste hulp voor katten: Wat te doen met insectenbeten?

Het risico op insectenbeten is natuurlijk het grootst bij katten met speling. Maar uw huiskat kan worden gestoken wanneer hij aankomt, bijvoorbeeld, op het balkon of in vrijloop na de verkeerde vlucht dier. Snelle actie is nu van belang – als uw kat vriend reageert vooral allergisch voor de angel.

Erste Hilfe bei Katzen: Was tun bei Insektenstichen? – Foto: Shutterstock / Miks

Hoe weet u dat uw kat werd gestoken?

De meeste Samtpfoten schreeuwen naar een insectenbeet hardop, weglopen en willen kruipen. In dit land, zijn katten gegraveerd in de meeste gevallen van bijen of wespen – beide zijn zeer pijnlijk, zodat het dier zal terugtrekken. Om erachter te komen hoe erg het is, bent u het naderen van uw kat zorgvuldig. Ze zal het getroffen gebied te likken, knagen en misschien krassen. Laat de pijnlijke plek niet meteen te raken, maar strelen uw kat zorgvuldig. Heb je de site van de insectenbeet, kijk dat het zwelt of hoe ver om de beet verspreidt rond de zwelling. Afhankelijk van hoe zwaar is de reactie van de kat op de beet, zijn er verschillende behandelmethoden.

Hoe wordt een insectenbeet bij katten behandeld?

Het is belangrijk om snel te reageren, vooral als uw kat is allergisch voor insectenbeten. Dit uit zich meestal in een slechte bloedsomloop en kortademigheid. Maar een zwelling die veel verder gaat dan de injectieplaats of voorbij de vorming van kleine, met vocht gevulde blaasjes kan een indicatie zijn. Blijven in dit geval onmiddellijk naar de dierenarts. Hetzelfde geldt als uw kat vriend werd gestoken in de keel of in de vangst. Zelfs een insectenbeet in de gevoelige huid van de voeten is zeer pijnlijk. U moet eerst afkoelen met een vochtige doek of koude kompressen. Later kan bijdragen aan de genezing van calcium in de voeding. Een reis naar de dierenarts is ook raadzaam.